Bevisst produksjon

Se etter miljømerker og sertifiseringer på våre Meminiplagg! Vi jobber for en miljøvennlig og etisk produksjon. Her kan du lære mere om dette.

Les mer

Miljøvennlig produksjon

Økologisk bommull (organic cotton)

Memini økologisk bomullI vanlig bommullsproduksjon brukes det store mengder sprøytemidler, giftstoffer og vann. Vanlig bommullsproduksjon er hverken bra for arbeiderne som jobber med dyrking og bearbeiding, eller for miljøet.Økologisk bomull utgjør i dag rundt kun 1% av all bomullsproduksjon i verden. I økologisk bomullsdyrking benyttes det ingen genmodifiserte avlinger eller giftige kjemikalier, som kjemiske plantevernmidler eller kunstgjødsel. Det kreves mindre vann og energi, og forbedrer helsesituasjonen til bomullsbøndene og deres familier da de ikke utsettes for giftige kjemikalier. Mangel på rent vann er en av de største utfordringene jordas økende befolkning står ovenfor. Økologisk produksjon av bomull bruker vannreservoarene og regnvann på en optimal måte ved tradisjonelle flomsystemer eller med dryppeteknikker. Dyrkingen av økologisk bomull foregår med omtanke for miljøet og menneskene som produserer den. Et av våre mål er at størstedelen av bomullen skal komme fra bæredyktige kilder og at fabrikkene de bruker skal være sunne og sikre. Du kan lese mere om økologisk bomull her: http://aboutorganiccotton.org

 

Det finnes flere systemer som jobber for å sikre sporbarhet for en miljøvennlig produksjon.GOTS

(Global Organic Textile Standard) er en internasjonal merkeordning for økologiske tekstiler. Merkeordningen stiller krav til at minimum 70 prosent av fibrene skal være økologisk dyrket, og at tekstilene må oppfylle miljø- og helsekrav gjennom hele produksjonsprosessen. Sosiale kriterier og sikkerhet for arbeidere er også inkludert i kravene. GOTS har egne sertifiseringsorganer som foretar sertifisering og inspeksjoner av merkebrukerne. 

 


Trygge Tekstiler (Oeko-Tex)


Produkter merket med Trygge Tekstiler skal ikke inneholde allergifremkallende fargestoffer eller kreftfremkallende fargestoffer.  Det er ikke bare organiske kvaliteter som kan bli merket med Oeko-tex sertifisering.

Produkter merket med skal ikke inneholde allergifremkallende fargestoffer eller kreftfremkallende fargestoffer. Merket gir også en garanti for at produktet er testet for innhold av klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser mm. 

 

Etisk produksjon

En etisk produksjon betyr å sikre at produksjonen og funksjonene rundt denne ikke skader forbrukeren eller samfunnet.

Vi velger nøye de materialene vi bruker i våre produkter. Vår definisjon av kvalitet krever at hvert stoff vi bruker, er holdbare og funksjonelt egnet for den tilsiktede bruken. Det krever at våre materialer motstår nedbrytning av bruk og vask. De må være lette å ta vare på, og produseres med omsorg for mennesker og planeten. Valg av stoffer, materialer, produksjonsmetoder og fargestoffer er derfor nøye vurdert før produksjon av våre produkter.

 


Vi jobber med å oppfylle de følgende kriterier ved våre produkter og produksjoner :

  • Motarbeide bruk- og kast mentalitet, billig mote og skadelig moteforbruk.
  • Fremme bærekraftsstandarder innen motebransjen.
  • Levere design for som lar barn få være barn.
  • Bevisstgjøring og opplysende tiltak av våre produkter mot forbruker og produsenter.
  • Bruke produsenter som gir rettferdige lønninger, arbeidsforhold og gode arbeidstakerrettigheter.
  • Ingen bruk av giftig plantevernmidler
  • Bruk av miljøvennlige stoffer og komponenter i produksjon.
  • Beskytte dyrerettigheter ved bl.a. å ikke bruke pels i våre produksjoner.

 

 
Vikonsept AS | Fjellvegen 1a, 5532 Haugesund, Norway
+47 52 71 69 95 | hello@memini.no | Org.nr 988 790 605