Bærekraftige produkter

Memini jobber med å produsere varige, tidløse plagg som kan gå i arv og brukes år etter år. Dette er også bærekraft!

Les mer

Bærekraftige produkter

Hyppig skiftende trender i motebildet fører til bruk og kast produkter. Memini tilbyr barneklær med en tidløs og klassisk stil. I Norge kastes det årlig over 110.000 tonn tekstiler fra norske husholdninger, der er omtrent halvparten er klær. Vi ønsker å oppmuntre til et smartere og mer bærekraftig klesforbruk. Derfor jobber vi i Memini med å produsere varige, tidløse plagg som kan gå i arv og brukes år etter år.  Vi ønsker en bevisstgjøring rundt hva man kjøper og og hva den totale prisen blir når også miljøet tas med i regnskapet.  Memini produkter blir ofte gjenbrukt og resolgt, noe som viser at kvaliteten en varig og designet tidløst. I tillegg jobber vi for etisk og miljøvennlig produksjon. Les mere om dette her: Miljøvennlig produksjon

1. Invester i kvalitetsklær

Folk har en tendens til å velge umiddelbar tilfredsstillelse over langvarig tilfredshet. Et klesplagg fra en rimelig, ikke-bærekraftig produsent ønsker umiddelbart kunden velkommen ved å lokke dem med lave priser. Man tenker ikke på hvor lenge plagget vil vare, når det vil slutte å være på mote og når vil kjøperen ikke lenger vil bruke det. Ved å være mer bevisste av hvilke kjøp vi gjør  investerer vi i klær som sparer penger og planeten på lang sikt.

2. Tenk igjennom dine vedlikeholdsvaner

Vi har som hovedmål å forandre måten klær blir tatt vare på, fordi 25 prosent av et plaggs karbonavtrykk speiler måten det er tatt vare på. Ved skjeldner vask og ved å bruke lavere temperaturer reduserer energien og vannet som brukes, og utvider et plaggs levetid fordi det tar bedre vare på plaggets materialer. Mer bærekraftig behandling hjelper klærne til å vare lenger og reduserer miljøskader. Tre viktige råd her er : vask sjeldnere, vask ved lavere temperaturer og bare rens plagget når det er nødvendig.

 

3. Bedre vasketeknologi

Innovasjon i teknologi har vært viktig for å utnytte fornybare energikilder som solenergi og vindkraft, men de er også viktige når det gjelder mer etiske vaskevaner. En moderne vaskemaskin kan spare 80% mer energi enn en som er fem år gammel og 60% bare ved å slippe temperaturen fra 40 til 30 grader. Flertallet av oss ikke optimaliserer ikke sin produktpleie på denne måten, og over en tredjedel av oss har aldri endret sine vaskevaner siden de ble lært dem.

4. Reparasjon, gjenbruk,  resirkulere.

På dette tidspunktet kan det virke logisk å kaste klær i søppel, og som en konsekvens blir over en million tonn tekstiler kastet hvert år. I virkeligheten er et plaggs livssyklus langt fra over, og selv når det er, er søppel ikke stedet for det.

 

 

 

 

 

 

 

Vikonsept AS | Fjellvegen 1a, 5532 Haugesund, Norway
+47 52 71 69 95 | hello@memini.no | Org.nr 988 790 605